Efter nästan en månad offline tröttnade vi på Bredbandsbolaget och vände vår tilltro till Frank och Francis. Det hela började när vi för ett tag sedan flyttade från lägenhet, utrustad med fiber, till villa. För att slippa krånglet med att byta leverantör så behöll vi BBB och ändrade abonnemanget till bredband via telejacket. Trots 24Mbit-varianten så fick vi inte ens ut 5Mbit, inte ens trådat.

Lagom till jul revs telefonledningen ner (snö är ondska i puderform), varpå BBBs tekniker på Skanova skulle komma ut och fixa. Åh, boy. Först kom en kille som inte hade stege (det är ca 6-7m upp till taknocken). Och sen………. hände i-n-g-e-n-t-i-n-g. Det sades att de skulle skicka någon bättre utrustad personal, men icke. Typ tre veckor och ett antal arga samtal senare var måttet mer än rågat. Stack iväg och plockade upp en 4G-router från Tele2, jackade in eladaptern och klart. Testar large-abonnemanget (24Mbit ner, 8Mbit upp) och just nu har jag klockat hastigheten till nästan 5Mbit MER, både upp och ner. Tror iofs att det kan vara en ”smekmånad” som Tele2 bjussar på inledningsvis för att man som kund ska bli ”mer än nöjd”. Vi får väl se om det sjunker tillbaka efter att ångertiden gått ut. :) Räckvidden på routern är lite klen, men det kanske går att placera den smartare. Routern är förresten riktigt kapabel om man jämför med Zyxel-aset vi fick av BBB!

Till BBBs försvar måste jag ändå nämna att det i första hand är Skanova som brustit över vad vårt tålamod klarade av. De hade mage att påstå att någon varit ute hos oss en dag då vi bägge två varit hemma hela dagen. De måste ha använt någon slags svävare, ty det fanns inga spår av fordon i snön som hade fallit under dagen. De hade inte varit där och påståendet var således lögn. BBB-fibret funkade klockrent, men den lyxen får man leva utan här ute i bushen. Hej svejs.

 

Nej, jag får inte ut någonting av att skriva det här blogginlägget förutom nöjet att förhindra att den här sajten dör helt av inaktivitet.