Drömmen, såvitt jag minns, börjar.

I ett litet kupoltält befinner sig jag och Angelika en sommarkväll. Jag ber henne följa mig ut, eftersom Led Zeppelin snart börjar spela. Vi måste ju hinna få bra platser. När vi stiger ut ur tältet befinner vi oss på gräsmattan utanför mina föräldrars stuga på Utö. På gräsmattan sitter ett antal musiker, de ser ut att vara ett kollektiv, men jag vet att de är Led Zeppelin som har anordnat en akustisk spelning här ikväll. Mycket exklusivt. De har mickat upp sina gitarrer och bas, vilket lämnar ett virrvarr av sladdar som ringlar sig över gräsmattan. Bakom syrénbusken sitter en ljudtekniker med ett mixerbord och sköter ljudnivåerna. Runt gräsmattan sitter förväntansfulla människor i en halvcirkel. Det hela känns lite Flower Power-mysigt.

Led Zeppelin i trädgården

Bandet börjar spela. Det låter bra, och nu ser jag att Dave Grohl sitter med en gitarr och är en av sångarna. De första låtarna är fantastiska, men sen börjar det strula med sångvolymen. Ljudteknikern trevar. En ny låt börjar. Trummisen kommer av sig helt och undrar vad tusan som håller på att hända. Musiken tystnar nu helt och en väldigt brittisk man med pipa i hand träder in på gräsmattan och adresserar bandet: ”I have heard a lot in my days, and that was not very great.” Publiken fnissar och den brittiske mannen, som påminner om Sherlock Holmes med sin rock och hatt, fortsätter med en allvarligare ton:

I would be a bit worried if I were you.

Under loppet av några suddiga sekunder förändras omgivningen. Jag upplever att en slags öppning uppenbarar sig precis framför huset. Öppningen leder nedåt via gråa trappsteg, som om det vore en källare där nere. Den brittiske mannen kliver ner i öppningen och jag efter. Det verkar vara någon slags kloak här nere, det är fuktigt. Plötsligt väller en ström av ljusgråa råttor med kolsvarta klot till ögon förbi oss. Jag är inte rädd, men tycker att de ser märkliga ut. Härnäst framträder en gigantisk råtta, åtminstone en halvmeter lång. Den letar efter mat. Den smälter, liksom tar sig flytande form och försvinner genom gallret som vi går på. Den uppenbaras igen när den lokaliserat en bit mat.

Drömmen, såvitt jag minns, slutar.