Sprang Midnattsloppet i helgen (2013-08-17) och tänkte väl ge en liten recension av det hela.

Som med alla andra lopp jag har sprungit (typ två) så är det en riktigt inspirerande känsla att vara med och springa med så många människor och bli påhejad längs med hela vägen. Det första som slog mig var att det var mörkt, vilket inte borde ha kommit som en chock för mig, men jag hade liksom inte funderat så mycket på det förrän man var där på plats.

Min startgrupp var 3C, vilken hade en förväntad löptid på 50-55 min om jag inte minns fel (möjligt). I våras kändes det som början till en riktigt bra skadefri säsong (haft problem med en fot tidigare, klämde nån nerv) som hintade om fina löptider. Mitt mål, som ändå kändes realistiskt, var att springa milen på under 50 min. Då sommaren förflöt utan träning men med väldigt mycket fika, grusades den ambitionen något. Inför loppet hade jag inte tränat mer än någon gång i veckan.

Då startskottet gick nere vid Zinken en perfekt lördagskväll för snart en vecka sedan, kändes det bra. Hög på god stämning och adrenalin pinnade mina ben iväg på ca 4.30 min/km under den första biten av loppet, vilket kanske var lite väl optimistiskt. Under de första tre kilometerna avancerade jag 1969 placeringar. Uppförsbackarna skulle hursomhelst snart råda bot på den trenden. Den mycket branta backen upp mot Sofiakyrkan var dock inte den jobbigaste. Det var snarare de långa sega backarna som följde efter den. Vid Renstiernas Gata var det tufft.

Som vanligt infann sig en sista boost på upploppet; ett sista tecken på att hjärnan fortfarande kan registrera saker som ger den anledning att trigga zombiekroppen att frammana ett sista dödsryck innan målgång. Det är dock lurigt att veta när man ska sätta in den stöten, eftersom man ser målet ganska långt innan man faktiskt är framme. Det går att lura sig.

I mål kom jag i alla fall på 50.35 min, vilket jag är väldigt nöjd med. Kunde inte ha presterat bättre med tanke på hur lite jag hade tränat innan. Snittid/km blev 5.04 min och jag avancerade 874 placeringar från start till mål. Härlig kväll!

Här är mina stats, för den som orkar.