De senaste åren, och i synnerhet det senaste året, har mitt intresse för god öl utvecklats mycket. Så till den milda grad att det har blivit dags att börja skriva några rader om det då och då. Tanken är att presentera ölsorter som kanske inte är bekanta för alla, men som kan tjäna som en ingång till en större smakvärld. Just nu är det mycket Barley Wine, Porter och APA som gäller.

Vi rivstartar med Belgian Grand Cru från Mohawk, som är ett svenskt fantombryggeri som producerar en massa härligheter som inte direkt är mainstream, men som växer för varje sip.

Mohawk Belgian Grand Cru

Ok, vi ska vara ärliga här.. detta är inte en öl för alla. Med sin sötma och lite viniga smak påminner den en hel del om Barley Wine. Jäst med russin och vanilj och ja, jag kunde helt klart känna hintar av russindoft. Med sina 9,9% är det inget man hinkar i sig. Skulle kunna tänka mig att en ostbricka skulle passa bra till denna. Kalasgod, även om den var något för söt för min smak. I skrivande stund verkar den vara lite svåråtkomlig; inte många butiker har den, och den finns inte heller i beställningssortimentet. Men det kan vara värt att kolla med jämna mellanrum.

Skrubbe skrev ett par rader om den också såg jag.

Betyg: 3/5.